Vergoeding

Referenties

Samenwerking

Algemene voorwaarden

Sophie
Over Sophie
Mijn naam is Sophie Hartel, ergotherapeut en praktijkhouder van ergotherapie Hartel. In 2011 heb ik de opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie had ik al de ambitie een eigen praktijk op te starten, maar ik wilde eerst ervaring opdoen. Met deze intentie heb ik de afgelopen jaren dan ook met veel plezier als ergotherapeut gewerkt binnen verschillende organisaties. Ik richtte me hierbij voornamelijk op het behandelen van volwassenen en ouderen aan huis, binnen het verpleeghuis en verzorgingshuis.

Wat ik mooi vind aan mijn beroep, is dat ik samen met de cliënt en zijn omgeving kijk naar de mogelijke verbeteringen in het dagelijks handelen. Ieder individu is uniek en heeft zijn eigen wensen. Ik neem dan ook bij elke behandeling de capaciteiten en voorkeuren van de cliënt als basis voor de behandeling.

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en actief lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ook ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.

Barbara
Over Barbara
Mijn naam is Barbara Bruckwilder en ik woon in Westerpark. Ik heb ruim 11 jaar als ergotherapeut in de Haagse Schilderswijk gewerkt, maar mag nu team Hartel versterken en kan zo dichter bij huis en mijn gezin werken.

Ik heb de meeste werkervaring in de ouderenzorg. Ik heb onder andere gewerkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel zoals hersenbloedingen, MS en Parkinson. Daarnaast heb ik ook ervaring met mensen bij wie sociale problemen een rol spelen zoals eenzaamheid, laaggeletterdheid en geldproblemen.

Mijn doel als ergotherapeut is ervoor te zorgen dat mensen met een beperking díe dingen kunnen doen die ze willen doen, met of zonder hulpmiddelen. Samen met hen werk ik stapje voor stapje naar een verbetering van hun situatie.

Ik ben aangesloten bij Parkinsonnet en bij het MS-netwerk Amsterdam. Naast ergotherapie geef ik beweegtrainingen volgens de Ronnie Gardiner Methode, de RGM. Hierbij train je zowel het lichaam als de hersenen.

Wineke
Over Wineke

Mijn naam is Wineke Koolstra en ik versterk sinds 11 maart 2019 het team van ergotherapie Hartel.

Ik ben in 2014 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik de specialisatie gevolgd tot handtherapeut en heb ik vooral ervaring opgedaan in dit vakgebied. In 2018 ben ik de uitdaging aangegaan om mijzelf als ergotherapeut op breder vlak verder te ontwikkelen.

Ik vind het belangrijk dat mensen dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren en help graag wanneer dit niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Het kan gaan om simpele handelingen zoals eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die bijvoorbeeld te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Daarnaast denk ik graag met mijn cliënten mee over de keuze en verdeling van activiteiten om hierin meer evenwicht aan te brengen. Het zoeken naar de juiste oplossing en/of aanpassing, in samenwerking met degenen die de zorg nodig hebben, zie ik als een uitdagend proces.

Mariella Beverhoud
Over Mariella

Aangenaam! Mijn naam is Mariella Beverhoud en ik ben sinds augustus 2019 ergotherapeut bij ergotherapie Hartel.

Na het afronden van de opleiding ergotherapie in 2002 heb ik bij diverse zorginstellingen gewerkt en interessante projecten gedaan. Zo heb ik samen met collega-ergotherapeuten binnen twee zorginstellingen een afdeling ergotherapie opgezet. Daarnaast heb ik in 2015 de allereerste ergotherapiepraktijk op Bonaire geopend, waar ik zelf ook drie en een half jaar heb gewerkt.

De afgelopen jaren heb ik me breed ontwikkeld. Ik heb gewerkt met zowel (jong)volwassenen als ouderen en ik heb mensen geholpen met uiteenlopende aandoeningen zoals MS, Parkinson, dementie en chronische pijnklachten. Het mooiste aan mijn vak is voor mij dat ik samen met mijn cliënten eenvoudige oplossingen bedenk om hun leven aangenamer te maken.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

De kracht van eenvoud

Ergotherapie onderscheidt zich van andere paramedische specialismen door zich te richten op de normale dagelijkse handelingen. Bij deze handelingen sta je eigenlijk nooit stil totdat er iets met je gebeurt waardoor je ze niet meer of met moeite kunt uitvoeren. De ergotherapeut helpt mensen eenvoudige oplossingen te vinden om deze activiteiten te kunnen blijven verrichten. Dit is wat een ergotherapeut uniek en essentieel maakt: hij of zij is een specialist in het bedenken van eenvoudige oplossingen die in de praktijk doorslaggevend zijn.

Tijdens mijn verblijf op Bonaire heb ik ontdekt dat een mens maar weinig spullen nodig heeft om zich te kunnen redden. Ook heb ik daar ervaren dat ik als ergotherapeut zelfs met simpele materialen het leven van iemand kon verlichten en dat ook mensen die weinig geld hebben, heel gelukkig kunnen zijn.

Ik hoop cliënten, collega’s en vrienden te inspireren om de kracht van eenvoud te benutten.

Jorik
Over Jorik

Mijn naam is Jorik Brugman en ik ben sinds oktober 2018 werkzaam als ergotherapeut in Amsterdam. Sinds januari 2020 werk ik bij ergotherapie Hartel.

Na een opleiding tot ergotherapeut deed ik een master Beleid Communicatie en Organisatie. Binnen die master heb ik me gespecialiseerd in de ouderenzorg, met name neurologische revalidatie.

Als ergotherapeut fiets ik door Amsterdam om mensen aan huis te behandelen. De meeste van mijn cliënten zijn ouderen maar ik behandel ook volwassenen en jongeren. Ik help iedereen die ik kan helpen met liefde, maar als dit nodig is dan verwijs ik iemand door naar een professional die de juiste hulp kan bieden. Een goede samenwerking tussen de formele en informele zorg vind ik dan ook erg belangrijk en ik werk nauw samen met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten.

Ik ben praktisch ingesteld en ik houd van aanpakken. Verandering komt volgens mij niet door stil te zitten maar door in beweging te komen. Daarnaast ben ik een ergotherapeut met een luisterend oor. Iedere cliënt is anders en heeft een andere aanpak nodig. Ik probeer altijd voor al mijn cliënten oplossingen te zoeken die bij hun situatie en wensen aansluit. Het werken met mensen maakt mijn werk leuk en bijzonder. Wanneer mensen mij aan het eind van een behandeling bedanken, weet ik dat ik echt iets voor ze heb kunnen betekenen en daar doe ik het voor.

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister voor Ergotherapie.